De juiste verlichting voor je thuiskantoor

Thuiswerk is intussen goed ingeburgerd. Zeker tijdens de coronaperiode hebben veel mensen de voordelen van thuiswerk ontdekt en een gezellig thuiswerkplekje ingericht. De juiste verlichting is een must voor de juiste focus, maar ook voor sfeer. Van een klassieke bureaulamp of een retro hanglamp tot slimme verlichting. Hoe je de juiste verlichting voor jouw thuiskantoor kiest, lees je hier.

Voor elke ruimte de perfecte lamp en dat is niet anders in een bureauruimte. Of je er nu drie dagen per week doorbrengt of alleen wanneer je rekeningen moet betalen, de juiste verlichting maakt het er veel aangenamer vertoeven. Goede verlichting moet zowel functioneel als stijlvol zijn. Creativiteit wordt daarbij sterk aangemoedigd!

Waar brandt de lamp?

Een klassieke bureaulamp kan handig zijn, vooral wanneer je in een donkere hoek zit of je gericht licht op je werkplek nodig hebt, maar vaak kan je ook creatiever aan de slag. Een leuke vloerlamp, hanglamp of zelfs een klemlamp aan een wandplank zijn originele alternatieven. Die voegen niet alleen het nodige licht, maar ook stijl en eigenheid toe.

Wil je toch echt een lamp op je desk? Kies dan eens voor multifunctioneel exemplaar, zoals een slimme lamp of een minimalistisch exemplaar met een ingebouwde pennenhouder. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, want ook op een goedkope webshop voor lampen vind je erg leuke en goede verlichting.

En toen was er licht

De juiste decoratie is de finishing touch die een ruimte helemaal afmaakt, maar vaak is het ook het moeilijkste om aan te pakken. Kussen, foto’s en persoonlijke items, maar ook de verlichting zorgen ervoor dat een ruimte compleet aanvoelt. Besteed daarom voldoende aandacht aan je verlichting; niet alleen wat en waar, maar ook hoe ze er moet uitzien.

In een strakke ruimte staat een rechtlijnige lamp in koele kleuren leuk, maar ook een edgy, stoer exemplaar kan zo’n ruimte een gedurfde toets geven. Of kies voor een combinatie van strak en warm door te gaan voor een retro-exemplaar met walnotenhouten details.

Ben je meer fan van landelijke ruimtes met veel wit en beige? Dan zijn lampen met verfijnde details of houten armaturen een harmonieuze optie. Ook lampen met papieren en rotan elementen staan erg leuk en voegen een tikje boho toe.

Laat het juiste licht schijnen

Wie vaker thuiswerkt, verbruikt meer en dat zal te merken zijn op je energiefactuur. Vervang daarom alle tl-, spaar- en halogeenlampen door de veel zuinigere ledlampen. Die verbruiken heel wat minder stroom en zijn milieuvriendelijker. Ze bestaan bovendien in verschillende lichtkleuren en -warmtes. Er is dus geen reden om het niet te doen!

Of je nu het licht letterlijk op je werk laat schijnen of de voorkeur geeft aan sfeerverlichting, de juiste verlichting kan niet alleen focus maar ook heel wat sfeer toevoegen aan je thuiskantoor.