Nooddouche

Wanneer gebruik je een nooddouche?

Ben je als werkgever op zoek naar manieren om de veiligheid van werknemers meer te waarborgen? Dan moet je hier maatregelen voor treffen die aangepast zijn aan de situatie. Dit houdt niet alleen in dat je voor iedereen de juiste hulpmiddelen beschikbaar moet hebben, maar ook dat er maatregelen zijn getroffen voor wanneer er iets gebeurt. Protocollen zijn hierbij niet genoeg. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verschillende apparaten en gereedschappen nodig om problemen op te lossen. Denk aan nooddouches, die ernstige verwondingen kunnen voorkomen. Maar wanneer gebruik je een nooddouche? Je leest het in onderstaande informatie.

Gebruik tijdens levensbedreigende situaties

Nooddouches zijn een cruciale toevoeging op de werkvloer voor wanneer men te maken heeft met chemicaliën. Deze chemicaliën zijn vaak goed verpakt, maar eens in de zoveel tijd komt iemand hier toch mee in aanmerking. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het lichaam en zelfs levensbedreigend zijn. De nooddouche moet ervoor zorgen dat de chemicaliën en andere stoffen van het lichaam gaan en de schade zoveel mogelijk beperkt blijft. Door deze op een goed bereikbare plek te zetten kunnen werknemers hier direct gebruik van maken indien nodig en elkaar helpen om letsel aan het lichaam te voorkomen.

Schadelijke stoffen tijdens de verbouwing

Een nooddouche kan echter ook in andere situaties ingezet worden. Denk bijvoorbeeld bij een verbouwing, waar verschillende stoffen vrijkomen. Veel van deze stoffen brengen niet alleen schade aan het lichaam, maar ook aan de luchtwegen. De douche aanschaffen bij een professional als Nedelko helpt jou om ook de verbouwing goed te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je jouw werknemers zo goed mogelijk kunt beschermen. Door bij Nedelko te kijken welke opties er mogelijk zijn voor jouw situatie, zodat alles op elkaar aansluit en je de juiste maatregelen treft voor de veiligheid.

Tijdens het gebruik van machines

Als laatste gebruik je een nooddouche ook bij het gebruik van bepaalde machines en apparaten. De machines hebben niet alleen gevaarlijke onderdelen, maar werken ook op basis van verschillende middelen. Olie is hier een goed voorbeeld van. Als dit op het lichaam komt, kan dit ook weer voor gevaarlijke situaties zorgen. De nooddouche met het juiste installatiemateriaal aanschaffen en monteren zorgt ervoor dat je ook geen extra problemen krijgt met het gebruik van de nooddouche. Door zo goed mogelijk te kijken naar de opties en mogelijkheden, ben je binnen een korte tijd voorzien van veiligheidsmaatregelen.