Een Betaalbare Bestelwagen

4 goede keuzes voor een compacte en betaalbare bestelwagen

Het vinden van een goede en betaalbare bestelwagen kan soms een uitdaging zijn. Er zijn talloze modellen te verkrijgen en iedereen heeft wel een eigen voorkeur, zeker als het op het design aankomt. Elektrisch, diesel, vierwielaandrijving en dubbele cabines: ook dat kan allemaal. Wij zochten alvast vier uitstekende keuzes voor je uit. Ze zijn zowel nieuw als tweedehands te verkrijgen en ze zijn bovendien heel betaalbaar. De hieronder weergegeven prijzen zijn exclusief btw.

Renault Trafic

Een bijzonder goede keuze is de Renault Trafic. Dit is een robuuste en dynamische bedrijfswagen met veel opslagruimte. De nieuwste modellen hebben vooraan extra ruimte en beschikken zelfs over een verwijderbaar mobiel kantoor. Er zijn twee versies beschikbaar, de klassieke bestelwagen en de bestelwagen met een dubbele cabine. Bij de dubbele cabine is er plaats voor meer inzittenden, maar natuurlijk gaat er dan wel wat opslagruimte verloren. Reken op een vanafprijs van 26.770 euro. Uiteraard kan je ook kiezen voor een Renault Trafic occasion. Bij Dutchvans beginnen de prijzen dan vanaf 8.900 euro.

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy blinkt uit op het gebied van technische hoogstandjes en heeft heel wat veiligheidssystemen, hoewel ze niet allemaal in de standaardversie zitten. Het is uitgerust met een motor met de kracht van 102 paarden en het heeft een trekgewicht van 1500 kilogram. Wie niet minstens wekelijks een aanhanger gebruikt, kan ook kiezen voor de dieselversie van 75 pk. Met een aanhangerkoppeling, extra grote klapdeuren en de inlaaddrempelbescherming is de Caddy wel heel goed bedacht. De nieuwe Caddy van Volkswagen heeft een catalogusprijs van 15.600 euro. Bij Dutchvans kan je ‘m tweedehands kopen voor 9.800 euro. De uitvoering met 102 pk kost er gemiddeld 2.000 euro meer, hoewel het een en ander natuurlijk afhankelijk is van de staat, de uitrusting en het aantal kilometers.

Ford Transit Connect

Op het gebied van comfort scoort de Ford Transit Connect bijzonder goed. Het geluidsniveau van de motor blijft betrekkelijk laag en het dashboard is heel eenvoudig ingericht. Dat alles combineert het met een uitstekende wegligging. Er zijn verschillende versies van te verkrijgen. Wij raden vooral de versie met 120 pk aan, zeker als je al eens met de aanhangwagen de weg op gaat. Het is te verkrijgen in een koetswerkversie met een korte en een lange wielbasis. Weet dat opties bij de Ford Transit Connect heel betaalbaar zijn, zeker als je kiest voor leasing. Tweedehands is deze compacte bestelwagen wel heel voordelig op de kop te tikken. Bij Dutchvans wordt de uitvoering van 95 pk met ongeveer 150.000 kilometer op de teller aangeboden voor 11.800 euro.

Mercedes-Benz Citan

De Mercedes-Benz Citan is een compacte bestelwagen die in drie laadlengtes te verkrijgen is. Het is een bestseller binnen zijn prijsklasse. Deze Duitse klassenbak combineert een ruime passagiersruimte met een extra ruime laadruimte, terwijl de buitenafmetingen toch heel compact blijven. Op de weg stelt de Citan zich heel wendbaar op, terwijl het binnenin allemaal heel comfortabel is. Onder andere de ergonomisch gevormde bestuurderszetel is echt een groot pluspunt.
De nieuwste versie is dit jaar verkozen tot International Van of the Year en midden dit jaar zou er een elektrische variant van uitkomen. Nieuw is de Mercedes-Benz Citan te koop voor 15.499 euro, uiteraard zonder de vele opties. Bij Dutchvans vonden we een 90pk-uitvoering met minder dan 50.000 km op de teller voor 12.400 euro (en met talloze opties).